Hier staan wij voor

Levensbeschouwing

De Kring is een katholieke basisschool. Wij laten de kinderen kennismaken met de Bijbelverhalen en besteden aandacht aan katholieke vieringen zoals carnaval, pasen en kerst. Maar we leven als Nederlanders met elkaar in een diverse samenleving. Wij hebben ook oog voor de levensbeschouwing van anderen. Vanuit deze visie zijn niet-katholieke kinderen net zo welkom bij ons op school.

Positief zelfbeeld

Zelfvertrouwen en positief gedrag vormen de basis voor ontwikkeling voor elk kind. Wij accepteren zijn eigen’aardig’heden en leren hem van daaruit om zich vrij te bewegen en zicht te ontplooien in de samenleving. Meedoen en samenwerken met elkaar zijn even belangrijk als het eindresultaat.

Sociale veiligheid

De sfeer waarin een kind opgroeit is van groot belang om een volwaardig mens te worden. Wij hechten aan een vriendelijk en veilig klimaat met orde en regelmaat, waardoor kinderen met plezier naar school gaan. Pesten accepteren wij niet, net zo min als discriminerend en intimiderend gedrag.

SaKS

De Kring maakt deel uit van SaKS (Samen Alkmaarse Katholieke Scholen). In ons onderwijs zijn de kernwaarden van onze schoolorganisatie duidelijk zichtbaar: ontmoeting, vertrouwen, eigenheid, spiritualiteit, traditie en verwondering. Klik hiervoor meer informatie over SaKS.